De voordelen van boekhouding uitbesteden

De voordelen van boekhouding uitbesteden

De boekhouding en financiële administratie van uw bedrijf is erg belangrijk. Het laat zien hoe u ervoor staat en is essentieel om belangrijke documenten zoals de belastingaangifte mee in te vullen. Vele facetten hiervan zijn bovendien verplicht om bij te houden. Toch is het meestal geen gemakkelijke opgave. Voor u het weet is het alweer zover en moeten er weer allerlei nieuwe documenten klaargemaakt worden. Misschien overweegt u dit werk uit te besteden. Welke voordelen levert dit op?

1. Het scheelt tijd

Dit is misschien wel de belangrijkste reden van het rijtje. Het blijft een feit: in het uitvoeren van uw boekhoudkundige klussen gaat veel tijd zitten. Er is veel om rekening mee te houden, op een rijtje te zetten en bij elkaar te verzamelen. Bovendien moeten de aangiftes iedere keer op orde zijn, maar toch staan ze steeds dichterbij voor de deur dan u hoopt. Door uw administratieve werkzaamheden uit te geven, heeft u hier geen omkijken meer naar. Dat scheelt veel tijd, die u aan het bedrijf en helpen van uw klanten kunt besteden. 

2. Kennis gebruiken

Bij boekhoudingswerkzaamheden komt best wat uitzoekwerk kijken. Door uw administratie uit te besteden, kunt u gebruikmaken van de administratiekennis van de professional. Heeft u vragen over de boekhouding of gerelateerde zaken rond deze boekhouding? Dan  kunt u deze altijd stellen en snel antwoord krijgen, in plaats van dat u alles zelf moet uit gaan zoeken. 

3. Gebruikmaken relevante regelingen

Als ondernemer weet u het maar al te goed: u heeft te maken met vele regels die regelmatig kunnen veranderen. Bij de belastingaangifte duiken deze regels ook weer op. Maar regels bieden soms ook kansen, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe regeling beschikbaar is om bedrijven te ondersteunen. Dan is het prettig om hier vanaf te weten, om hier ook gebruik van te kunnen maken. De boekhouder weet van deze regelingen af en zorgt ervoor dat er gebruik gemaakt wordt van de geboden mogelijkheden, zodat de boekhouding nog weleens voordelig uitvalt. 

4. Geen fouten

Administratie is foutgevoelig. Een getal op de verkeerde plaats kan de hele berekening verstoren. Het lastige is dat fouten ook snel gemaakt zijn. Dit maakt het opstellen van uw boekhouding naast een tijdslurpende ervaring ook nog eens stressvol, want het moet ook goed gebeuren. En vergeet niet: het verkeerd, niet of te laat invullen van uw administratie kan een boete opleveren. Door dit uit te besteden, heeft u hier ook geen last meer van. Geen fouten, geen boetes. En bovendien geen werk ervan. 

5. Inzicht in uw bedrijf

Door uw boekhouding uit te besteden, krijgt u langzaam maar zeker ook meer inzicht in het bedrijf. De boekhouder kan ervoor zorgen dat u periodiek getallen krijgt over de status hiervan. Deze getallen zijn altijd inzichtelijk voor het moment dat u ze nodig heeft, in plaats van dat u alles zelf na moet rekenen wanneer u deze getallen nodig heeft. 

Over Transparant Administratie

Transparant Administratie helpt u met de boekhoudkundige werkzaamheden en financiële administratie van uw bedrijf. Op een duidelijke, doelgerichte manier wordt u ontzorgd in deze werkzaamheden, zodat u naar deze taken geen omkijken meer heeft. Hierdoor kunt u zich focussen op de werkzaamheden waar u het uiteindelijk allemaal voor doet. 

Ook interessant voor jou

Hoe zorg je voor een gemakkelijke en goede boekhouding voor jouw bedrijf?

Lees verder

Reviews

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privé aangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en prive. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.